Japán masszázs nyomó, gyúró, kimozgató elemekkel. Így nemcsak lazítja, de egyben nyújtja is a merev, befeszült izmokat, ízületeket. Hatékony: derék, hát, nyak problémáknál, ízületi és izomfájdalmaknál, mozgásszervi problémáknál, megelőzésként, vagy rehabilitációként, sokat egy helyben ülőknél, akiknek nincs idejük, energiájuk munka mellett mozogni, sportolóknál versenyre felkészítésként, vagy sport után lazításként, izomláz megszüntetésére. A masszázs a földre helyezett matracon történik laza ruhában, ezáltal a mélyebben lévő izmokat is könnyű elérni, és így lazítani.

A Lélekringatás régóta ismert ausztrál technika, amely oldja a stresszt, a feszültséget, a fel nem dolgozott és a tudatalattiban szunnyadó korábbi lelki sérüléseket.
Segíti a testben áramló energiák blokkjának oldását,az öngyógyító folyamatainak beindítását. Gyengéd, lágy, ringató és vibráló technikájával segíti a mélyebb ellazulást, segít az elengedésben. A Lélekringatás az egész lényünkre hat. A lelki problémák elengedése után a test is megkönnyebbül.

Waving Touch Method olajos relaxációs masszázs. A fogások erősségének és mozgásának váltakozása, a hőmérséklet változása az energia irányatása pihentetőleg hat az egész testre és lélekre.

FDM – Fascia Disztorziós Modell
Fascia (kötőszövet) elváltozásainak mutatása, ahol a testbeszéd elárulja, hogy mi a panasz és mi a megoldás. 6 disztorzióját írták le.

Triggerband - egy vonal mentén égő, kisugárzó, húzó fájdalom, mintha késsel vágnák. Vonalként mutatja.

Continuum disztorzió – egy pontban szúró fájdalom. Pontban mutatja.

Herniálódott triggerpont – tompa, mély belső nyomás. Több ujjal mélyen belemarkol az izomba, erősen benyomja azt, gyúrogatja, masszírozza.

Falt disztorzió – bent, mélyen az ízületben fáj egy kicsit. Tenyérrel markolja az ízületet, keresi, hogy hol fáj, közben mozgatja a végtagot.

Cilinder disztorzió - zsibbadás, bizsergés, érzéskiesés, ödéma. Kirázza a kezeit, egész tenyérrel végigsimít egy nagy sávon.

Tektonikus fixálás – nincs fájdalom, csak nem mozog a testtáj. Tenyérrel megmarkolja az ízületet és fogva tartja azt, nem mozgatja.

A fájdalmat mindenki így mutatja a világon.
Kezelés során nyomok, gyúrok, tolok, húzok, eszközöket használok, flossing szalag, köpöly, fascia kés.
A kezelés után házi feladatra van szükség, mozgás, nyújtás, önmasszázs.

A fájdalom – akár csak az érzések - olyan, mint a hagyma, egymásra rakódnak, és mindig csak egyet, a legfájóbbat, legzavaróbbat érezzük. Amint azt kikezeltük érezhetjük a nála kisebb fájdalmat. Ezt is kikezeljük, és ha van még, jöhet az újabb, egész addig, amíg el nem fogy. Mert élünk, mozgunk, nem mozgunk, esünk-kelünk, elviseljük, megszokjuk, kompenzálunk egy darabig. Aztán már elég volt, és keresünk egy szakembert.

Testünk 20%-a fascia (kötőszövet), 70%-a víz ami a kötőszövetben kering, 10% a szervre jellemző sejtek.
Embrionális korban a kötőszövet jelenik meg először, ebbe nő bele minden, a szervek, idegek, izmok...

Minden egyes sejtünket kötőszövet vesz körül, itt történik az anyagcsere, oxigenizáció, itt keringenek az immunsejtek....

(Fasciának hívjuk azt a szövet, aminek kollagén tartalma van.)

3-szor 3 rétege van. Mind a három réteg egy feszes és lágy kötőszöveti részből épül fel. A kettőt az különbözteti meg egymástól, hogy mennyi a víz, a kollagén és az elasztin tartalma.

A feszes réteg 68-70% vizet tartalmaz, több kollagént, hogy szakítószilárd legyen és kevesebb elasztint.

A lágy rétegben több a víz, kb. 80%, kevesebb kollagént, és több elasztint tartalmaz, hogy rugalmas legyen.

A testünkben lévő víz itt kering kötve a lágy kötőszöveti rétegekben, ez az extracelluláris folyadék, és ez biztosítja a kötőszöveti rétegek egymáson való elcsúszását, ami az egészségünk egyik alapja. A kötőszövet lehetséges összes elváltozása kezelhető ezzel a technikával.

A viscerális mobilizáció a belső szervek mobilizációját, funkciójának javítását jelenti. A viscerális terápia pedig a belső szervek, a hozzájuk tartozó kötőszövetes környezet, az őket tartó szalagok elváltozásait, feszültségeit oldja a kezelés alatt, ami által a vérellátás, vénás keringés, nyirokelfolyás, beidegződés javul, és tisztább kép kerül az agyba az adott területről.

Minden szervnek megvan a saját mozgása a testünkben. Ha egy szerv valamiért nem tud megfelelően mozogni, akkor romlik a funkciója, ez kihatással lesz az összes többi szerv mozgására és funkciójára, az egész testünk működésére, beleértve a mozgató-szervrendszerünk működésére is.
Pl. belégzéskor a rekeszizom mozgatja a májunkat előre és lefelé, az mozgatja a gyomrot, a gyomor a beleket, az pedig az alhasi szerveket, ezen felül a petefészek előre fordul menstruációkor.
Ha ezek a szervi mozgások nem tudnak jól megvalósulni a kötőszöveti rétegek összetapadnak, a szervi funkciók romlanak és ez kihatással van az egész test állapotára.
Az 1. alkalom 1,5 óra, amiből fél óra a teljes kikérdezés, mozgási- illetve provokációs teszt. A további kezelések időtartama 1 óra.
A terápia 3-5 alkalom. Két kezelés között 10-14 napnak kell eltelnie.

Indirekt fogások vannak reflexpontokon, meridiánpontokon és speciális direkt fogásokból álló mélykötőszöveti kezelés a hason, mellkason, kismedencén, ahonnan a belső feszültségeket oldunk. Nagyon komplett, összetett, és hatásos terápia, sok-sok fogással.

Hatásos segítség pl. légzőrendszeri problémák, asztma, copd, mellkasi heg, biztonsági öv okozta sérülés, sportolói teljestményfokozás, máj- és epeproblémák, emésztési problémák, nőgyógyászati- és prosztataproblémáknál, mozgatószervrendszeri problémáknál.

A heg 100% (fascia) kötőszövet, egy olyan sérülés, ahol az őssejtréteg is elhalt, a szövet eredeti funkciója elvész, a „megőrült fibroblasztok világa”. Éppen ezért, a heg soha nem lesz stabil, keresi a stabilitását, mindig növekszik, fix pontokat, adhéziókat képez, összenő a környezetében lévő más szövetekkel, szervekkel.

A hegek 60-70% okoz másfél év után problémát, akár úgy is, hogy kívülről nagyon „szép”.

Ha egy szerv nem tud megfelelően mozogni, mert adhezív akár egy heg miatt, nem lesz jó a funkciója, ez kihatással lesz az összes többi szerv működésére, és aztán a mozgató-szervrendszer működésére is.

Pl. a császáros heg leginkább a medence pereméhez, csípőhöz, alhashoz szeret kapcsolódni.
A hason lévő hegből lehet fájdalmas hátrahajlás, oldalra csavarás, derék és csípőfájdalom, keresztcsonti fájdalmak, fájdalmas bélmozgás, szélgörcs, fájdalmas székelés, ödémás láb.
A méh- és petefészek heg cisztásodáshoz, méhfali elváltozáshoz, fájdalmas ovulációhoz, szabálytalan ciklushoz, menstruációs problémákhoz (kimarad, elmarad, kevés, sok, görcsös) korai menopauzához, puffadáshoz, szurkáló medencekörnyéki fájdalomhoz vezethet.

Mivel a heg 100%-a kötőszövet, ezért a kötőszövetes technikákkal kiválóan kezelhetők és az adhéziók jórészt feloldhatók, az összenövések okozta fájdalmak csökkenthetők, a szervi funkciók és az életminőség javítható.

Nincs olyan „öreg” heg, amit ne lenne érdemes kezelni (lehet gyerekkori is), és minél előbb elkezdesz foglalkozni vele, annál kevesebb panaszt fog később okozni.
Heggyógyulás

A heg és sebgyógyulás fázisai mindenkinél ugyan úgy zajlanak le.
A kezdeti gyulladás természetes dolog, ami 7-10 napig tart. Csak akkor kezdj gyulladáscsökkenteni, ha tovább tart 10 napnál.

A testünk csodálatos, tudja mit, miért tesz.

Amivel a legtöbbet tudsz magadnak segíteni, az a mozgás, akkor is ha fáj, - persze ésszel, és fokozatokat betartva - de legalább óránként mozgasd át magad kicsit, hogy megelőzd a kötőszöveti összetapadásokat, és igyál sok-sok vizet, mert a víz a kötőszövetben kering, és ha nincs elég folyadék a szervezetedben az is tud összenövéseket csinálni.
A kezelés 4-5 alkalom. Egy adhézió, lenövés feloldása sokat tud segíteni a fájdalmak csökkentésében, megszüntetésében.

Árak
Viscerális (belső szervi) mobilizáció 16.000 Ft
Fascia kezelések: FDM 16.000 Ft
Vagus terápia 16.000 Ft
Hegkezelés 16.000 Ft
Japán meridián masszázs – Yumeiho és Thai elemekkel 12.500 Ft
Olajos masszázs svéd és mélyszöveti fogásokkal 12.500 Ft
Lélekringatás - Holstic Pulsing 14.000 Ft
Waving Touch Method (olajos relax) (60 perc) 12.500 Ft
Waving Touch Method (olajos relax) (90 perc) 18.000 Ft
Talpreflexológia (40 perc) 8.500 Ft
1. találkozó állapotfelméréssel 90 perc 18.000Ft
5 alkalmas "terápiás" bérlet 75.000 Ft